Omgeving

Vanaf het ATKV-terrein kunt u leuke uitstapjes maken. De Hoorneboegse Heide en het vliegveld Hollandse Rading liggen op loopafstand.

De Hoorneboegse heide

De Hoorneboegse Heide is een natuurgebied gelegen ten zuiden van de bebouwde kom van Hilversum. Het gebied omvat circa 190 ha natuurgebied. Het landgoed 'De Hoorneboeg' vormt het hoogste punt van het gebied. Hier is tegenwoordig een conferentiecentrum gelegen. Het gebied wordt sinds 12 mei 2004 begraasd door runderen waardoor het landschap open blijft en de voor het heidegebied specifieke vegetatie in stand gehouden wordt. Op en in de omgeving van het landgoed komen de zwarte specht, de grote en kleine bonte specht, en de groene specht voor.
Meer informatie over de Hoorneboegse Heide kunt vinden op de website: Goois natuurreservaat

Vliegveld Hollandsche rading

Vliegveld Hilversum wordt druk gebruikt door parachutisten en zweefvliegers. Er is een vliegschool aanwezig en er worden rondvluchten gemaakt. De meeste wandelaars zullen het houden op een bezoek aan het restaurant, vanwaar alle activiteiten goed te spotten zijn. Meer informatie over het vliegveld en de aktiviteiten: www.ehhv.nl